Soolatud sidrunid

Pean selle postituse tegema, sest muidu ei saa ma teile tutvustada mitut väga mõnusat retsepti, kus ma neid sidruneid olen kasutanud ja mis on olnud suurepärased üllatajad. Soolatud sidruni maitse on mulle kuidagi meelepärane ja ma arvan et seda oleks ka kevadepoole täitsa mõnus kasutada igasugu värsketes salatites.
Idee on ühest mu lemmikblogist

Osta väiksemad sidrunid ja võimalusel ökopoest ja mahedad. Aga sobivad ka tavalised, need pese harja ja sooja veega hoolega puhtaks (omavahel öeldes ma kasutasin ka nõudepesuvahendit )

RETSEPT
soolatud sidrunid
6-7 sidrunit (palju purki mahub)
jämedat meresoola*
1-2 spl erinevaid piptrateri
(must, roheline, rosepipar)
1 pea küüslauku
mõned loorberilehed
1 tšillikaun

Lõika sidrunid otsast risti neljaks sektoriks nii, et ei lõika lõpuni lahti ja sektorid jöävad kokku.Küüslauk koori ja litsu küüned noaga laiaks. Täida sidrunid meresoolaga ja vajuta natuke kokku. Suru sidrunid koos pipra, loorberi, küüslaugu ja tšillikaunaga vaheldumisi purki. Hoia toatemperatuuril. Sidrunid vajuvad rohkem kokku ja vedelikku tekib juurde. Nüüd saad lisada veel mõned soolaga täidetud sidrunid. Jälgi et vedelik kataks sidruneid, vajadusel lisa lihtsalt sidruni mahla.
Lase sidrunitel soolduda toatemperatuuril 3-4 nädalat.
Nüüd on nad valmis kasutamiseks ja edaspidi säilita külmikus.

*Soola kogust on raske öelda ja ega neid üle soolata ei saagi, pane lihtsalt nii palju kui sidrunitesse mahub. Ma vahepeal keerasin purki tagurpidi ka, et põhja vajunud sool purgis ühtlasemalt jaotuks.

Kasutada saab erinevates marinaadides ja salatikastmetes, pastaroogades ja nii edasi aga sellest juba edaspidi.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *