Vürtsikad kanatiivad

Selle grillimiseg on tänasel suvel nii nagu on. Eriti õue liha sussitama ei kisu aga midagi mõnusat tahaks ikkagi. Tuleb siis grillhooaeg tuppa kolida ja need kanatiivad valmivad imelihtsalt ja tavalises ahjus. Niiet sobivad kõigile neile, kes õue grilli juurde ei saa või ei taha minna. Olen neid natuke oma maitse järgi timminud ja sel viisil tihti valmistanud, saavad kiirelt valmis ja sobivad ka õhtuse jalgpalli kõrvale näksida:)

RETSEPT
2004-12-31 23.00.00-230
pakk kanatiibu (800-900 g)
2-3 spl oliiviõli
2 spl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 spl kuivatatud estragoni
0,5 tl tšillipulbrit
1 tl soola
musta pipart

Lõika kanatiivad liigeste kohtadest kolmeks, esimest kondist otsakest vaja ei lähe, see sokuta sügavkülma supikogu kotti. Pinselda või sega käega tiivajupid õliseks. Pane tugevamasse kilekotti paprikapulber, sidrunipipar, estragon, tšilli, sool ja pipar. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed.
Serveeri meelepärase kastmega.

Katsetada võib erinevate maitsetega. Asenda estragon punega, kindlasti võiks värske salveiga katsetada, lisada küüslaugupulbrit ja nii edasi. Lase oma fantaasial lennata ja tee igaks õhtuks erineva maitsega tiivavaagen:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *