Mangotort

Vanaema sünnipäevaks oli vaja torti. Tortide osas onlen ikka väga algaja ja nii ma siis otsisin tükk aega sobivat retsepti. Mangotort jäi silma oma ilusa kuldse värviga ja mulle tundus sügisesse väga sobivat. Kuna retsepti juures oli ka kiitvaid sõnu terve hunnik, otsustasin proovida. Üks põhjus oli ka see, et polnud vaja küpsetada, sest ahjuga olid mul teised plaanid ja tordi sai eelmisel päeval valmis teha. No ja siis veel see, et olin ammu tahtnud neid ananassililli katsetada ja siia tundusid need suurepäraselt sobivat.
Tordi jaoks hankisin Piprapoest selle õige mangopüree ja kõik õnnestus suurepäraselt. Tort sai palju kiidusõnu:)

RETSEPT
f0bf04d6049b11e2818012313b012024_7
200 g kakaoküpsiseid
80 g sulatatud võid
Mangotäidis:
500 g kvaliteetset püreestatud mangot
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl 35% rõõska koort
3 spl suhkrut
1 sidrun (ainult mahl)
8 lehte želatiini

Tambi küpsised pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Selle vooderdamise ma teeksin järgmisel korral nii, et paneks paberi ainult põhjale aga mitte ei vooderdaks tervet vormi, sest siis jääks tordi ääred ilusamad aga põhja on paberit vaja, siis on lihtsam kook serveerimisalusele libistada, või õigemini paber koogi alt ära tõmmata.
Pane želatiinilehed külma vette ligunema 5-10 minutiks. Kui eelistad želatiinipulbrit kasutada, siis arvesta, et 4 lehte = 1 sl pulbrit.
Sega suures kausis mangopüree ja jogurt.
Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.
Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook järgmise päevani külmkappi tarretuma.

2004-12-31 23.00.00-1455

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *