Lihtne rabarberikook

Täna oli postkastis Kodu & Aed, leidsin sealt ühe õunakoogi retsepti ja muutsin selle rabarberi koogiks:) Väga hea kook sai! Kardemon on minu arvates kohustuslik;) Lihtne ja kiire kook, mis maitseb nagu vanaema tehtud.

RETSEPT
photo.jpg
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl piima
1,5 dl rosinaid
noaotasaga kardemoni
2 vart rabarberit

Sulata või ja lase võil jahtuda. Puhasta ja viiluta üks rabarberivars. Sega lõigutud rabarber ja ülejäänud ained omavahel kokku. Vala tainas küpsetusvormi. Mina küpsetasin küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormis.Kaunista kook teise rabarberivarrega ja raputa peale pärlsuhkrut või hakitud pähkleid. Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 30-40 minutit (oleneb ahjust), minul oli ahjus 25 minutit.

Väike mõnus koogike, mida võib soojalt serveerida jäätisega.

Kasutasin kahte kardemoni kupart, seemned hakkisin peeneks. Kindlasti sobib ka jahvatatud kardemon.

2 Comments

  1. Mõnusalt isuäratav. Mind natukene hirmutas seal lause väikesest koogist. Kui suur ta siis tegelikult tuleb, st umbes mitu inimest endale tükikest piimaklaasi kõrvale saab sellest? 🙂 Prooviks ära.

    1. No see tuleb selline väiksem jah, oleneb muidugi vormi suurusest, minul oli 16X30 keeksivorm:) Aga kindlasti saab ka ümmarguses nii 24 läbimõõduga tordivormis teha. Vastavalt siis sellele ka vali küpsetamise aeg- õhem vähem, paksem kauem. Neli või viis korraliku koogitükki sain:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *