Kanakintsud varajase kartuli ja tomatiga

See mõnus ja lihtne toit on pärit raamatust “Jamie kodus”. Jamie on üks mu lemmikutest kokkamise vallas. Tema kohati robustne ja samas kirglik lähenemine toidule on just minu maitse järgi. Jamie retseptis on kogused muidugi suuremad ja nii sai koguseid mugandatud. Kahekesi sõime lõpuks kogu pajatäie ära.
Esimesed kodumaised varased kartulid on ka juba täitsa olemas. Mulle meeldivad just need kõikse tillemad. Neil on ikka maitset ja taldrikul näevad ka terved väikesed kartulid head välja. Erinevalt paljudest, on kartulite koorimine minule täitsa meelepärane tegevus. Võin vabatahtlikuna koorida ämbritäie kartuleid, kui vaja on:) Väga mediteeriv tegevus.
Selles retseptis võid kasutada ka eelmisest päevast jäänud keedetud kartuleid. Seljuhul pane kooritud külmad keedetud kartulid mõneks minutiks keeva vette.

RETSEPT
P7072453
2 kanakintsu või 1 pakk kintsuliha kondita
8 väikest kartulit
8 või rohkem kirsstomatit (oleneb suurusest)soovitatavalt erinevat värvi.
kimp värsket punet (ainult lehed)
2 spl extra virgin oliiviõli
sorts punase veini äädikat
soola pipart

Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema ja keeda pehmeks.Pehmed kartulid suru peoga kergelt praguliseks, siis imeb kartul maitsed mõnusalt endasse.
Kui sul on kanakintsud, siis eemalda kintsudelt kondid ja lõika pooleks. Kui kasutad valmis kintsuliha kondita siis jääb see ära:) Sega lihatükid sortsu õli ja soola, pipraga. Pane lihatükid hästi kuumale pannile (kui liha on nahaga siis nahapool allpool) ja prae neid umbes 10 minutit, korra ka keerates, kuldseks. Säti lihatükid ühekordse kihina sobivasse ahjuvormi.
Tomatitele tee sisselõiked, kasta korraks keeva vette (vabalt võib neid hetkeks jao kaupa panna kartulite peale keeva vette, samal ajal kui kartul keeb) ja koori. Võib ka koorega tomateid kasutada aga koorituna annavad nad paremat maitset ja on mugavam süüa ka.
Tambi suurem osa pune lehtedest näputäie soola ja pipraga uhmris või kausis , lisa 1 spl õli ja sorts punase veini äädikat. Sega kõik korralikult läbi ja lisa saadud segu ja ülejäänud pune lehed koos kartulite ja tomatitega ahjuvormi, kana juurde ja sega kõik korralikult läbi.
Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus kuni roog on pealt kuldne.

Jamie soovitab serveerida sidruni ja oliiviõliga maisestatud rukolasalati ning klaasikese veiniga.

2 Comments

  1. Noolihtsalt super ,sa jõuad seal kiiremini kokata kui ma mõelda mida päeva jooksul üldse süüa.Kui sa söögikohta ei ava ,ehk saab sinu juurde koolitusele tulla :b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *