Kilekotikurgid.

Hapukurgihooaeg on ammu käes, anum värskete hapukurkidega on köögis kohustuslik. Ilma nendeta ei kujuta üht õiget suve ettegi. Kui kurgianum ootamatult tühjaks saab on üks lihtne variant värskeid hapukurke kiirelt juurde valmistada. Kilekotikurgid on söömiseks valmis juba paari tunni pärast.
See meetod sobib ka siis kui muid maitseaineid ja isegi vett pole käepärast, vajad vaid kurke, soola, mustsõstra lehti ja kilekotti. No mõni küüslauk ja tillivars võiks ka olla ja ongi paari tunniga mõnus krõmps amps olemas. Mina panen natuke muid maitseid ka lisaks.

RETSEPT
photo.jpg
1 kg väikeseid kurke
1 spl (väikese kuhjaga) jämedat soola
peotäis mustsõstra lehti
mõned tillivarred
1 pea küüslauku
1 tl koriandriseemneid
2 tl sinepiseemneid

Pese kurgid, kui on aega hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustsõstra lehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti. Sokuta kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott ja rapputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha kui jätad kotti natuke õhku. Kui kõik on korralikult läbi loksutatud lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult. Aseta kurgikott külmkappi, võid vahepeal seda keeerata. Paari tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem nad seisavad seda soolasemaks ja vürtsikamaks muutuvad.
Koriandri ja sinepiseemnete asemel võid kasutada näiteks hakitud tšillit või mädarõikaviile, miks ka mitte kõiki korraga aga seljuhul peaks ikka samal päeval kurgid ära tarvitama, muidu saab maitsebukett väga kreftine;).
NB! Vett ei ole vaja lisada. Vee lisamisel maitsestumise protsess aeglustub.

10 Comments

        1. Pigem tulevad vürtsikad aga lahjad pole kunagi jäänud. Olen pannud ka natuke tšillikauna ja sobib hästi. Eelmisel sügisel tegin mitu korda küüslaugu pealsetega ja ka said kreftised. Kasuta oma fantaasiat ja on iga kord erinevad kurgid kiirelt käes 😉 Äädikat ei ole kohe kindlasti vaja 🙂

  1. Mina olen ka igatpidi teinud: tsillipipart pannud või ainult
    paprikat ( teeb väga hea maitse, muidugi maitseasi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *