Pommurullid

Pommu e. baklažaan on vili kelle olemasolu jättis mind pikalt täiesti külmaks. Tänaseks oleme aga väga sõbraks saanud ja aina tihedamini kohtab teda minu söögilaual.
Siin üks lihtne suupiste idee. Pommurullid võib eelmisel päeval valmis teha aga ka kohe suhu pista.

RETSEPT
pmuurullid
2 pommut
3-4 küüslaugu küünt
u 200g fetajuustu (nt Fitaki)
pool soolatud sidrunit*
kuivatatud punet
musta pipart
kvaliteetset oliiviõli
soola

Lõika pommud pikkupidi õhukesteks viiludeks. Õlita ahjuplaat ja aseta viilud tihedalt üksteise kõrvale ahjuplaadile. Sinna sokuta ka küüslauguküüned (ära koori!). Nirista peale veel natuke õli ja küpseta 200 kraadises eelsoojendatud ahjus kuni pommuviilud hakkavad pruunikat jume võtma. Vahepeal keera viiludele teine pool.(vajadusel tee teise pannitäiega sama moodi)
Võta ahjust ja jäta jahtuma.
Eemalda küpsenud küüslaugud kestast ja sega kreemine sisu toasooja fetakiga ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga ja vajadusel soolaga.
Määri saadud juustusegu ettevaatlikult pommuviiludele. Seda on lihtsam teha kui juust on toasoe. Puista viiludele natuke kuivatatud punet ja keera pommuviilud rulli. Säti rullid tihedalt üksteise kõrvale kaussi.
Haki pool soolatud sidrunit peeneks kuubikuks ja raputa pommurullidele. Natuke punet ei tee ka paha. Nüüd nirista helde käega peale meelepärast oliiviõli. Pane külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist tõsta pommurullid kapist välja, et nad oleksid serveerimisel toasoojad. Vajadusel raputa peale soolahelbeid.

*Kui Sul soolatud sidruneid ei ole sobib ka natuke sidrunimahla ja riivitud sidruni koort. Siis kasuta soola julgemalt.

Kui soovid võid hakkida oliive või kuivatatud tomateid ja lisada juustusegusse, raputada peale tšillihelbeid või näiteks suitsutatud paprikapulbrit.

photo.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *