Shakshuka ehk munad vürtsikas tomatikastmes.

Viimasel ajal on üks mu lemmik hommikusöök just see vürtsikas shakshuka. Täpselt pole kindel kuskohast see söök pärit on aga kindel on see, et igal perenaisel on selle valmistamiseks oma retsept :). Mina sain seda mõnusat ja lihtsat rooga tundma ühe türklasest sõbra köögis ja olen nüüd erineval moel seda teinud, vahel paprikat lisades, vahel juustuga vahel ilma. Üks mis on alati kindlalt sees on tomatid, vürtsköömen ja muidugi muna:)

RETSEPT
photo 2.JPG
4-5 tomatit
1 jalapeno
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
o.5 tl vürtskööment
50-100 g fetat
3 muna
soola, pipar
õli
hakitud värsket koriandrit või
peterselli

Haki sibul ja küüslauk, Kuumuta paksupõhjalisel pannil (malmpann on parim) õli ja prae tasasel tulel küüslauk ja sibul klaasiaks. Lisa hakitud tomatid ja jalapeno. (siinkohal olen jalopeno asemel kasutanud ka ühte paprikat ja lisanud tšillihelbeid). Lisa natuke peenemaks uhmerdatud vürtsköömen, maitsesta soola ja pipraga ning lase madalal kuumusel, kaane all haududa kuni kaste pakseneb. Umbes 15-20 minutit.
Tee paksenenud kastmesse lusikaga mõned süvendid ja poeta igasse süvendisse üks toores muna. Maitsesta munad vähese soolaga. Murenda feta ja sokuta ka kastmesse munade vahele. Lase 5-6 minutit küpseda kuni munavalge on hüübinud ja munakollane veel vedelapoolne.
kui tahad täisesti küpseid mune, kata pann kaanega.
Kellele meeldib koriander, raputab toidu üle värske hakitud koriandriga ja kes koriandriga sõber pole kasutab hakitud siledalehelist peterselli. No meil on nii 🙂
Serveeri otse pannilt ja kõrvale paku pehmet saia või nisuleiba, millega saab pannilt roa mõnusalt suhu pista 🙂

photo 1.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *