Praetud liha marinaadis.

Jälle üks nostalgiline lemmik, nii nagu ka samal viisil valmistatud räimed🙂
Meil saab seda rooga siis, kui jääb paneeritud liha järgi- kui jääb;) Lastele meeldib see enne marineerimist rohkem aga mulle just sellisel viisil. Seekord tegin spetsiaalselt endale kohe mitme päeva portsu, sest marinaadis liha kannatab päris mitu päeva külmkapis säilitada ja sobib ka pühapäeval pidulauale panna.

RETSEPT
photo.jpg
1 kg sea välisfileed
4-5 muna
soola-pipart
paneerimiseks nisujahu
praadimiseks õli

Marinaad
0,5 l vett
1 suur porgand
1 suur sibul
10 tera musta pipart
1-2 loorberilehte
1 spl suhkrut
1 tl soola
1 spl 30% äädikat

Lõika liha u 1 cm paksusteks viiludeks, vasardada õhukeseks ja lao kihiti taldrikule. Iga kihti vahele jahvata pipart ja maitsesta soolaga. Lase seista 10-15 minutit toatemperatuuril. Mina lõikan siinkohal lihatükid pooleks, et oleksid sobivama suurusega aga see ei ole vajalik.
Kasta lihatükid jahusse ja vähese soolaga lahtiklopitud munasse ning küpsetada pannil õlis kuldpruuniks. Lao lihatükid kihiti kaussi. Marinaadi tarvis koori ja viiluta porgand ja sibul. Pane koos vee ja maitseandjatega tulele ja lase keema tõsuta, lisa äädikas ja keeda 2–3 minutit. Maitse ja lisa vajadusel veel äädikat ja soola. Kalla kuum marinaad veel soojale lihale. Lase jahtuda ja maitsestuda vähemalt 8 tundi. Hoia külmikus.

6 Comments

  1. Super ! Ma käin siin blogis eriti just nende nostalgiaretseptide pärast, aga sageli saan üllatatud ka uute ja huvitavate võimaluste avastamisest. Aitäh !

    1. Ma vaatasin ise ka, et viimaselajal kisub kuidai nostalgiliselt kiiva jah 😀 Aga no eks need asjad taha ka ju talletamist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *