Kala fooliumis.

See on üks lihtne moodus selleks puhuks, kui kalaisu peale tuleb. Meie linnas on värske kalaga keeruline ja siis tuleb kasutada külmutatud kala. Sügavkülmas on mul ikka mõni panga filee või siis muu valge kala. Seekord ostsin poest tursafilee. Kala võib külmikus aeglaselt üles sulatada aga mina seda ei tee. Panen kohe külmunud kala fooliumisse ja minu arvates saab maitsev ja mahlane söök keedetud kartulite kõrvale.

RETSEPT
photo.jpg
Külmutatud valge kala fileed u 0,5 kg
suurem sibul 1 tk
35 % koor 2 dl
soola
sidrunipipart
2 muna
värsket tilli

Tee fooliumist kalale ümbis nii, et vedelik välja ei voolaks. Maitsesta kala julgelt soola ja sidrunipipraga. Viiluta sibul ja aseta kala(de)le. Vala koor kala ja sibula juurde ning sulge fooliumipakk korralikult. Tõsta kalapakk ajhuvormiga 200 kraadisesse ahju ja küpseta 30-40 minutit. Samal ajal keeda munad. Tõsta kala ahjust välja, lisa hakitud keedemuna ja vajadusel veel soola ning pipart. Lase roal natuke fooliumis tõmmata.
Tõsta roog serveerimisalusele, kaunista värske tilliga ja serveeri keedetud kartulitega.

2 Comments

  1. Lihtsuses peitub geniaalsus.
    Seda ma teen järgmisena. Tahaks just valget kala. Kes seda lõhet kogu aeg jaksab…
    Kuna külmutatud kala jääb mul alati jube vesine, siis ootavad ees värske kala otsingud.

    1. Vesine on õige sõna 🙂 See retsept just selle vesisuse pärast sündiski, mulle igaljuhul tundub, et kui ma panen ahju külmunud, mitte üles sulatatud kala, jääb kala kuidagi “kalam” 😀
      Värske kala on muidugi parim !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *