Kanaroog

Külm ilm nõuab ahjurooga. Saab lihtsal viisil hea toidu ja sooja toa üheaegselt. See ahjuroog on inspireeritud itaalaste Osso bucost, mis on samuti üks meie pere lemmik. Ainult üdikondi asemel on kasutatud kana kintsu ja koivatükke. Mulle väga maitses, kõrvale soovitan kartuliputru.
Retseptis on kasutatud konserveeritud kooritud tomateid omas mahlas. Võib olla ka purustatud tomatite konserv, aga minu arvates annab see kooritud tervete tomatiga variant paremat maitset ja kaste jääb ilusam, purustatud tomatid on tihti väga vedelad ja vesised. Aga see on tõseti maitse asi:)
Kana on tänapäeval ka igas võimalikus variandis poeletil olemas, mina ostsin juba tükeldatud koivad, aga sobivad ka terved koivad, mis siis oleks ehk mõistliks jalaks ja kintsuks eraldada.

RETSEPT
photo.jpg
3 kana kintsutükki
3 kana jalga
2 varsselleri vart
2 suurt porgandit
1 suurem sibul
1 dl valget veini
0,5 dl kanapuljongit
1 purk kooritud tomateid(400 g)
2-3 küünt küüslauku
soola pipart
jahu

Gremolata
2 spl hakitud siledalehelist peterselli
ühe sidruni koor, ainult kollane osa
2 küünt küüslauku

Haki sibul, sellerivarred ja porgand kenadeks ühtlasteks kuubikuteks. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema
Kuumuta sibul porgand ja seller pannil, ning tõsta ahjupotti. Keeruta kanatükke jahus ja pruunista kuumal pannil väheses õlis. Tõsta pruunistatud kana ahjupotti köögivilja peale. Tõsta pott tulele ja lisa vein, puljong, tomatid ning laiaks litsutud küüslauk. Lase iga lisamise järel keema tõsuta, maitsesta soola ning pipraga. Kata pott kaanega ja tõsta ahju. Küpseta 190-200 kraadi juures kuni 1,5- 2 tundi.
Serveerimisel raputa peale gremolata. Selleks haki kõik ained omavahel peenelt segamini.
Kõrvale sobib serveerida ka riisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *