Rummikoogid

Pühapäeval on emadepäev ja kindlasti mõtlevad paljud, et milline võiks olla see kook mida saab teha koos kõige pisemate kokahakatistega. Mis oleks lihtne ja kiirelt saaks valmis, sest ega nendel pisikestel pole ju kannatust kaua oodata. Mõtlesin minagi seda siin eelmisel nädalavahetusel ja siis plahvatas see mõte. Väga lihtne käeline tegevus väikesele kohe 2 aastaseks saavale lapsele ning kogu mahus täiseti jõukohane.
Need koogid valmistasime väikese Meiliga tema issi sünnipäevaks. Väike kokapreili oli hiljem väga uhke ja pakkus kooke ning alati teatas juurde ka autori nime. Osad koogid olid ka erilise garantiimärgiga, need millel olid peakoka poolt väike tooteproov (amps) võetud.

RETSEPT
Rummikoogid
1 tordipõhi 400 g (poest)
3 sl kakaopulbrit
rummiessentsi (meil kulus terve väike ampull)
hapukoort u 2-3 spl

Lõika biskviitpõhjalt pruunikamad küljed ära, pane kõrvale.
Pudista ülejäänud biskviitpõhi kaussi. See tegevus meeldis Meilile isegi väga, keegi teine ei tohtinud väikest kokapreilit segada. Lisa kakao ja rummiessents. See töö jäi abikokale. Nüüd lisa veidike hapukoort, et saaksid seotud, ent vormitava massi. Ideaalis võiks nüüd mass mõne minuti taheneda, siis võtavad pallikesed lihtsamini vormi. Vormi saadud mass pallikesteks (umbes 10 tk). Siin pidi abikokk veidi aitama. Pudista biskviitpõhja küljed kaussi, veereta rummikooke biskviidipurus. Veeretamine oli väga tähtis töö ja jõukohane väikesele Meilile. Suru lamedamaks ja kaunista. Meie torkasime peale röstitud pähkleid.

Kõiksepealt tuleb puru teha. Meili ise tegi issile:)

Ilusat emadepäeva kõigile emadele, vanaemadele ja vana-vanaemadele !
Tulbid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *