Köögiviljad talveks purki.

Muidugi tegin selle salati juba mõnda aega tagasi, aga eile kui purgitäie pannile lõin ja kartulipudruga nahka pistsin, tuli meelde, et siia see veel üles tähendamata. Viga tuleb parandada, sest järgmisel hooajal on kindlasti tarvis seda rohkem teha. Mis muidugi ei tähenda, et seda ka talvel teha ei või. Need talvised poest ostetud köögiviljad saavadki paremad kui neid natuke vääristada.
Köögiviljahoidiseid teen tavaliselt sellest mida on ja maitse järgi, niiet kui kõike üles ei kirjuta on samu maitseid järgmisel korral võimatu tabada. Seega saagu see siis kirja. Seda hoidist võib kindlasti ka külmalt salatiks võtta aga mulle meeldib soojalt ja siis sobib see täitsa vabalt liha või kana kõrvale tavapärase kartuli või riisi asemele. Või miks mitte lisada see lõppstaadiumis hautatud lihale ning jälle mõnus pajaroog olemas. Ja kuna köögiviljade söömine on hetkel kuum teema, siis on postitus ehk üsnagi asjakohane.
Emaretsept on pärit siit. No selles blogis on alati niii isuäratavad pildid, et ei saa mitte järgi tegemata jätta, tahaks ju ka proovida, kas maitseb sama hea kui paistab. Tavaliselt maitseb.

RETSEPT
Suvikõrvitsa, tomati, paprika hoidis
1 kg suvikõrvitsat rohelised ja kollased
0.5 kg tomatit
0,6 kg paprikat
3 jämedalt riivitud ebaküdooniat
1 väike viilutatud jalapeno
4 küünt küüslauku
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 kuhjaga tl kuivatatud tüümianit
1 spl suitsutatud paprika pulbrit
1 dl õli
2 spl 30 % äädikat
0,5 dl suhkrut
1-1,5 tl soola

Tükelda köögiviljad meelepärasteks tükkideks. Tomatid koorisin ka. Lisa kõik ülejäänud kraam ja kuumuta tasasel tulel kuni suvikõrvits on pehmemenud aga mitte veel täiesti plödi. Võtab aega umbes 30 minutit. Pane steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

5 Comments

  1. Tegin just eile jälle seda hoidist ja on tõesti maitsev.Viisin ka oma headele sõbrannedele mõned purgid degusteerimiseks, eks hiljem kuulen kommentaare.
    Kuna neid suvikõrvitsaid tuleb ikka veel peenras juurde, peab ükskord veel seda tegema. Tänud retseptki koostajale

  2. Äkki saaks jalapenot asendada,ma nagu ei teagi milline see toores jalapeno on ja olen seda ainul konservis kohanud.

    1. Seda jalapenot müüaks muidu Rimis ka, sellised väikesed karbid juurvilja osakonnas ja seal karbis on tšillide mix. Aga loomulikult saab asendada, näiteks tavalise tšilliga või tšilli helvestega või saab üldse ära jätta.

      1. Ja kui ebaküdooniat käepärast ei ole, ei juhtu ka midagi:) Natuke haput õuna või sidruni koort riivida, või sidruni mahla natuke. Et ikka peab laskma fantaasial liikuda ja maitsma koguaeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *