Jalapeno

Kunagi talvel tuli Jaana koju ja teatas, et tema tahab nüüd täidetud jalapenot (olla kuskil pakutud ja hiiglama head pidavat olema) ja mina pean talle neid nüüd tegema:) Nonii, tellisin siis internetist seemnepaki.Väga lihtne ei olnud seemneid hankida, eestist leidsin ainult ühe tarnija ja see saatis ka algatuseks valed seemned, mõned kõned ja asi sai ikka korda. Külvasin ja istutasin, kastsin ja rohisin ja näe, septembriks oli Jaana soov täidetud:)
Julgustan kõiki kasvuhoone omanike katsetama ka nende väikeste piprakaunade kasvatamisega. Pole midagi keerulist ja jälle midagi muud meie tavalises põhjamaises köögis.

RETSEPT
photo 4.JPG
Värsked jalapenod
muna
jahu
riivsaia
fetat
sulatatud juustu
frittimiseks õli

Asi iseenesest lihtne. Lõika jalapenodel varrepoolsest otsast “mütsike” maha, kougi ettevaatlikult seemned ja seemnekojad välja, täida kas feta või sulajuustuga. Pane “mütsike” tagasi, veereta jahus, lahtiklopitud munas ja siis riivsaias. Friti kuumals õlis ja teravad elamused on kindlustatud:) Mina manustasin kõrvale loomulikult külma õlut. Tegime seda kõike õues, oma sellel aastal väga lemmikuks saanud ahju juures, wok panni ja lahtise tule abiga. Toas ongi see õliga sussitamine natuke komplitseeritud.

photo 1.JPG photo 4.JPG photo 2.JPG

11 Comments

    1. Oi Pille, see saab kindlasti mõnus olema, aga soovitan mõned proovida ka sulajuustuga, Jaanale maitsesid just need. Mulle jälle sobis fetaga paremini, eks kõik oleneb maitsest:) Aga ahi on jah super, ja meil on temaga veel mõned täiendused plaanis. Kahju , et see eestimaa suvi nii lühike on.

  1. originaalis käivad nad riivitud cheddari ja toorjuustu seguga. Väga hea saama. Veel parem kui lisada sellele segule korralikku maasuitsusinki kubifitseerituna. Lisaks tasub veel proovida õlletaignas ning tempuras. 🙂 Muide. Taigen jääb paremini kinni marineeritud jalapenode külge.

  2. Töötasin aastaid tagasi restoranis,kus olid jalapeni dipid menüüs 😀 Palju aastaid tagasi.
    proovige täita jalapnosid tomati-basiiliku toorjuustuga. paneerige ära, praadige õlis ja siis sööge neid hapukoore, röstsaia, tomati ja värskekurgiga. mmmm….. võrratu!

    1. muide 😉 puhastasime me neid seal nii, et mitte ei lõikand mütsi maha vaid tõmbad noaga pikkupidi sälgu sisse. niriseva vee all tõmbad näpuga seemned seest välja ja pesed kauna puhtaks 🙂 täidad selle väikese teelusika abil selle juustuga ja siis panerid, jahu,muna ja riivsai, praed ja hop… ongi valmis 🙂

  3. Üks väike soovitus veel: täida jalopenod toorjuustu ja nt riivitud cheddari seguga, keera ümber peekoniviil ja grillile – imehead.
    …ja kui tahtmist järgmine aasta pipra kasvatust laiendada – kirjuta – jagan heameelega erinevate piparde seemneid (hot wax, monkey face, chilli jms).

    1. Tere
      Kasvatasin selaastal omale Jlopeno pipraid, üles tuli vaid 3 aga vilju on juba piisavalt. Kuidas neid juustuga hoidistada saaks? Poes on nad õli sees aga ei tea kaua kuumutama peaks. Paluksin mingt retsepti selle kohta, kui kellelgi on! 🙂

    1. Ei, müügiks pole 🙂 Sel aastal kasvatasin ise seemnest 2 taime, sellest meie pere jaoks piisab. Tänavu on veel erinevaid pipraid katseks pandud, eks siis paistab mis sealt välja tuleb. Aga võibolla on laatadel kellegil taimi müügiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *