Naadisupp

Soe suvine ilm on sabunud täiesti ootamatult ja äkki. Aias on igasugu tegelasi juba nähtud ja ühed esimesed varajased on muidugi naadid. Nende naatidega on võideldud küll ja küll aga peale seda kui ma neid oma kööki palusin on meie kooseksisteerimine saanud hoopis teised mõõtmed. Käin kevadeti nüüd uurimas kas nad juba tärkavad. Ja niiväga hoolega pole ma neid nüüd suvel välja rohimas ka. Ühesõnaga on meie vahel sõlmitud rahu.Eks paljude asjadega on ju nii, tuleb lihtsalt rahu sõlmida;)
Seekord siis sai nad supiks keedetud.
photo.jpg
Retsepti õieti polegi. Tuleb umbes kilost suitsukontidest puljong keeta. Paned kondid külma veega keema ja korjad vahu, lisad ühe sibula, sellerivarre ja porgandi. Maitseks 1 loorberilehe, piprateri ja natuke soola. Lased tasasel tulel niikaua keeda kui liha luude küljest lahti lööb. Siis kurnad liha puljongist välja.
Lased uuesti puljongi keema ja lisad ( 1 liitri puljongi kohta) 1dl pikateralist riisi. Viilutatud porgandi ja viilutatud sibula pruunistad, kergelt enne supile lisamist, võis. Vahetult enne supi valmimist läheb potti suurematsorti hunnik värskeid, pestud ja kuivatatud naadilehti. Panin ka väikse kimbu hakitud karulaugu lehti. Mina panen alati supi sisse ka ühe viilu sidrunit, lasen sel seal paar minutit keeda ja võtan siis välja. Mulle tundub, et sidruniviil paneb kõik maitsed paika. Suppi serveeri hakitud muna ja suitsulihaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *